Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
15:04 - İşitme Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
17:26 - Rüyada ağlamanın anlamı
11:06 - Baş Ağrısına Ne İyi Gelir
14:49 - Blog Nasıl Yazılır
00:15 - Kalp Krizi, Spazmı, Çarpıntısı
16:39 - Ramazanda Sağlık: Sağlıklı Bir Oruç Tutmanın Yolları
03:09 - Topuk Dikeni
02:59 - Boyun Fıtığı Hakkında Her şey
22:38 - Geri dönüşüm
22:29 - Kadına Şiddet
Kalorisi düşük olan ve antioksidan bakımından oldukça kuvvetli bir sebzedir dolmalık biber. Tadı damakta kalan hafif ve lezzetli bir yiyecektir. C vitamini ve A vitamini konusundan da oldukça yarayışlı bir yiyecektir. Mutfakların baş tacı olan bu yiyecek hemen hemen her evde bulunan ve her yerde kaşımıza çıkan bir yiyecek olarak sofralarımıza kadar gelmektedir.
Dolmalık biber başta olmak üzere diğer sebzeler de kronik hastalık risklerini ve içinde içerdiği bileşenler sayesinde oldukça etkili bir antioksidan kaynağıdır. Buna ek olarak da içinde içerdiği lifler sayesinde de insan vücuduna oldukça yararlıdır.
1 kâse doğranmış olarak servis edilen çiğ dolma biber yaklaşık olarak 150 gram kadar gelmektedir. Bu bir kâse dolmalık biber ise 29,8 kalori içermektedir. Bunun yanında 1,3 gram protein, 6,9 gram karbonhidrat ve yaklaşık 0,3 gram yağ içermektedir
Bir Adet Dolmalık Biberin Besin Değeri
Bir Adet Orta Boy Dolmalık Biberi Besin Değerleri
Bir Adet Küçük Dolmalık Biberi Besin Değerleri
Dolmalık Biber Günlük İhtiyacın Ortalama Karşılama Oranları
Dolmalık biber içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde, bir insanın günde ortalama olması gereken vitamin ve minerallerin bir kısmını karşılamaktadır. Dolmalık biber, insan hayatındaki yeri ise;
Yukarıda belirtilen, insanın gün içerisinde ihtiyaç duyduğu ve alması gerektiği vitaminler ve gereksinimlerin ortalama olarak verilmiş halidir.
Dolmalık Biber Hangi Mevsimde Tüketilmelidir?
Dolmalık biber, günümüzün vermiş olduğu teknoloji ile birlikte her mevsim ve her ay market reyonlarında ya da manavlarda bulabilmek mümkündür. Bunun yanı sıra dolmalık biberin en iyi sezonu yaz olarak bilinmektedir.
Dolmalık Biber Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Dolmalık biber yeşil rengi evresinden başlayarak zamanla olgunluğun vermiş olduğu süreçte sarı ve kırmızı renklerine de bürünmektedir. Dolmalık biber alırken ise dışın parlak ve oldukça kırışık olmayan bir yüzeye sahip olmalıdır. Biraz ağır hissettirmeli ve dışında leke olmamalıdır.
Dolmalık Biber Nasıl Pişirilir?
Dolmalık biber çiğ ya da pişmiş veya sotelenmiş bir şekilde yenilebilir. Dolmalık biber katılacağı yiyeceği ya da oluşturmuş olduğu yiyeceğe göre şekillenmektedir. Sizler de dolmalık ya da hafifçe gözleyerek güzel bir tat yakalayabilirsiniz.
Dolmalık Biber Nasıl Muhafaza Edilir?
Dolmalık biber sadece buzdolabında saklanabilen hassas yiyeceklerden bir tanesidir. İşlem görmemiş dolmalık biberler buzdolabında ya da derin dondurucuda yaklaşık olarak 2 ila 3 gün kadar durabilir.
Dolmalık Biber Nelerle İyi Gider?
Dolmalık biber başta salatalar olmak üzere bazen de sabah kahvaltılarında çiğ yenen bir yiyecek olabilir. Bunun yanı sıra içine harç hazırlayarak biber dolması, kuzu etli karnıyarık gibi çeşitli yemeklerde de yapabilirsiniz. Buna ek olarak da et ve tavukların yanında çok güzel uyum sağlayan bu besini mutlaka denemeniz gerekmektedir.
Dolmalık Biber Yerine Ne Kullanılabilir?
Dolmalık biber bulunmayan evlerde dolmalık biber yerine kabak, kuru patlıcan, enginar, patlıcan, balkabağı, kuru kırmızıbiber, asma yaprağı gibi lezzetler de kullanabilirsiniz. Dolmalık biber kadar yarayışlı olan bu besinler de iş görecektir.